Julkaisut

Seurakuntavaalit käydään marraskuussa ja yksi varmasti keskusteluihin nouseva teema on samaa sukupuolta olevien parien vihkiminen. Kirkon virallinen kanta avioliiton suhteen on, että se katsoo avioliiton olevan miehen ja naisen välinen liitto.

Pride ei ole vain karnevaali, iloinen moninaisuuden juhla, vaan se on myös protesti sukupuolta, sukupuolen ilmaisua ja seksuaalista suuntautumista koskevia normeja vastaan. Mutta ennen kaikkea pride on protesti ihmisten yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta.

Jyväskylän Työväenyhdistys on 31. elokuuta pitämässään yleisessä kokouksessa päättänyt esittää SDP:n Keski-Suomen piirille Pihtiputaalta lähtöisin olevaa nykyisin Jyväskylässä asuvaa ja vaikuttavaa Lassi Hakosta, 19, ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleihin.

Pride-viikon aikana juhlitaan yhdenvertaisuutta ja rakkautta sekä jo saavutettuja oikeuksia ja parannuksia vähemmistöjen asemaan, mutta samalla myös nostetaan esille vähemmistöjen yhä kokemia yhteiskunnallisia epäkohtia.

Toukokuu vaihtui jo muutama päivä sitten kesäkuuksi, joka toi mukanaan pride-kuukauden. Kesäkuussa vietettävän pride-kuukauden tarkoitus on edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja yhdenvertaista asemaa meillä Suomessa sekä ympäri maailman.

Opiskelijoiden toimeentulo tilanne Suomessa on hälyttävän huono. Viime hallituskaudella tehty opintotuen leikkaus laski opintorahan tason 250 euroon kuussa, ja sen myötä yhä useampi opiskelija tippui pienituloisuusrajan alapuolelle. Opiskelijoiden sosiaaliturva onkin kokonaisuutena riittämätön ja viime hallituskaudella tehdyt leikkaukset näkyvät...

Pyrin kevään 2022 Demarinuorten liittokokouksessa nuorisoliittomme puheenjohtajistoon. Osana vpj-kampanjaani ääneen pääsi ihmisiä, joiden kanssa olen päässyt ja toisaalta olen saanut tehdä yhteistyötä viime vuosina. Tässä julkaisussa he kahdeksan pääsevät ääneen kertomaan kuka tai millainen ihminen olen.

SDP:n Keski-Suomen piirin kevätkokous järjestettiin Jämsässä lauantaina 26.3.2022. Kokouksessa käytiin keskustelua ajankohtaisesta poliittisesta tilanteesta sekä käsiteltiin kevätkokous asiat. Pidin kokouksessa puheenvuoron, jossa nostin esille eri vähemmistöjen aseman sekä perus- ja ihmisoikeuksien edistämisen ja huomioon ottamisen sivuten muun...

Sote-uudistuksen keskiössä on ihminen, tarve kaventaa kasvavia terveyseroja ja mahdollistaa kaikille yhdenvertaiset palvelut riippumatta varallisuudesta tai asuinpaikasta. Sote-uudistuksen myötä perustettavat hyvinvointialueet luovat suuremmat hartiat, jotka palveluiden järjestämisessä mahdollistaa paljon, jos keskitytään olennaisiin ja oikeisiin...

Tammikuussa aluevaltuustoihin valittavat valtuutetut päättävät monista lapsia, nuoria ja opiskelijoita sekä perheitä koskevista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista. Esimerkiksi neuvolapalveluista, oppilas- ja opiskelijahuollon kuraattori- ja psykologipalveluita, mielenterveys- ja päihdepalveluita, jotka siirtyvät kuntien vastuulta...

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu