Haen Demarinuorten varapuheenjohtajaksi

19.03.2022

Demarinuorten 30. liittokokous järjestetään 20.-22.5. Seinäjoella.

Rakkaat toverit, hyvät ystävät!

Olen päättänyt asettua ehdolle Demarinuorten varapuheenjohtajaksi toukokuussa Seinäjoella järjestettävässä liittokokouksessa.

Demarinuorten kaltaisen nuorisoliikkeen perusta on ehdottomasti vankka ja aktiivinen jäsenistö. Liikkeen tulee olla aina ensisijaisesti jäsenistöään varten, sillä ilman jäsenistöä ei ole liikkeelläkään toimintaedellytyksiä.

Niin kuin vapauden viestissä lauletaan: "nyt turvalla järjestövoiman, astuu työläinen taistelohon". Demarinuorten poliittisena nuorisoliikkeenä tulee pyrkiä tarjoamaan jäsenistölleen mieluisa toimintaympäristö lähteä mukaan vaikuttamaan ja kehityä siinä, mahdollisuus verkostoitua ja löytää ystäviä valtakunnallisesti. Sillä meidän vaikuttavuus valtakunnallisena liikkeenä syntyy siitä, että meillä on jäsenistö, joka tuntee yhteenkuuluvuutta, tietynlaista "aatteen paloa" sekä kokee toimintansa aidosti merkitykselliseksi. Järjestönä meissä on voimaa. 

Sillä meidän vaikuttavuus valtakunnallisena liikkeenä syntyy siitä, että meillä on jäsenistö, joka tuntee yhteenkuuluvuutta, tietynlaista "aatteen paloa" sekä kokee toimintansa aidosti merkitykselliseksi. Järjestönä meissä on voimaa. 

Asioiden tulee hoitua liittotasolla, mutta työ liikkeen eteen kuitenkin lähtee ruohonjuuritasolta eli alue- ja paikallistoiminnasta. Ja siihen tulee satsata, että toimijoilla piiritasolla sekä paikallistasolla eli siellä ruohonjuuritasolla, jossa tehdään tärkein työ liikkeen eteen, on riittävä tuki, jota asiat hoituu ja etenee.

Haluan nähdä demarinuorten olevan tulevaisuudessa entistäkin näkyvämpi, vaikuttavampi ja rohkeampi nuorisojärjestö. Demarinuorissa on paljon potentiaalia olla yksi Suomen suurimmista ja vaikuttavimmista poliittisista nuorisojärjestöistä. Kaikki me olemme nähneet, että sosialidemokratialla riittää kysyntää. Työtä kuitenkin on tehtävänä.

Toivon saavani teidän luottamuksen työhön demarinuorten eteen toukokuun liittokokouksessa. Pidetään yhteyttä matalalla kynnyksellä ja nähdään viimeistään Seinäjoella!

Kannattaa ottaa seurantaan sosiaalisen median kanavani, joissa jaan ajatuksiani demarinuoriin liittyen, mitä lähemmäksi liittokokousta mennään: Facebook (@lassihakonenSDP), Instagram (@lassihakonen) sekä kotisivuni (lassielias.f).