Kuka Lassi? Lassista sanottua.

20.05.2022

Pyrin kevään 2022 Demarinuorten liittokokouksessa nuorisoliittomme puheenjohtajistoon. Osana vpj-kampanjaani ääneen pääsi ihmisiä, joiden kanssa olen päässyt ja toisaalta olen saanut tehdä yhteistyötä viime vuosina. Tässä julkaisussa he kahdeksan pääsevät ääneen kertomaan kuka tai millainen ihminen olen.

Riitta Mäkinen, kansanedustaja

"Lassi on joukkuepelaaja, joka ei vain puhu, vaan myös tarttuu toimeen.

Lyhyessä ajassa Lassi on tehnyt suuren vaikutuksen aktiivisuudellaan ja rohkeudellaan, jolla hän tarttuu ajankohtaisiin asioihin. Hän ei pelkää tuoda keskusteluissa esille erilaisia näkemyksiä, vaan tuo niitä esille uskaliaasti ja asiallisesti. Lisäksi hän on pitänyt huolen, että nuorten ääni ja näkemykset kuuluvat keskusteluissa paikallisesti ja alueellisesti.

Lassi on aloitteellinen, yhteistyökykyinen sekä asioihin sitoutunut nuori, jolla on intoa ja aitoa paloa vaikuttaa. Siksi uskon, että Lassilla olisi paljon annettavaa nuorisoliitolle varapuheenjohtajana."

Piritta Rantanen, kansanedustaja

"Lassi on ihminen, joka tarttuu toimeen, tuntee vastuunsa ja kuuntelee muita herkällä korvalla. Lisäksi Lassi on äärimmäisen luotettava, innokas ja koko persoonansa peliin laittava nuori.

Minulla on ollut ilo seurata hänen poliittisen uran alkutaivalta ja demarinuorten varapuheenjohtajana hän olisi loistava esimerkki muillekin nuorille siitä, kuinka asioihin voi vaikuttaa aktiivisella toiminnalla.

Lassi olisi loistava valinta demarinuorten varapuheenjohtajaksi."

Jani Kokko, aluevaltuuston pj.

"Lassi on nuori jollaisia politiikka tarvitsee. Humaaneilla arvoilla varustettu, yhteistyökykyinen ja aktiivinen nuori.

Hyvin lyhyessä ajassa Lassi on tehnyt osaamisellaan ja aktiivisuudellaan vaikutuksen. Hän on uudistanut paikallista toimintaa ja lisännyt sen näkyvyyttä, joka ei ole jäänyt meiltä varttuneemmilta toimijoilta huomaamatta. Lassin aktiivisuus toimii myös esimerkkinä muille nuorille.

Lassi myös osoittaa omalla toiminnallaan politiikan olevan joukkuepeliä. Hän on tehnyt pyyteettömästi töitä aatteen puolesta vaikka ei itse olisi ollut ehdolla vaaleissa.  En edes muista sellaista paikallisen demariyhdistyksen tilaisuutta, jonka järjestämisessä Lassi ei olisi ollut mukana.

Nuorisoliitto saa Lassista sitoutuneen toimijan ja vahvan vaikuttajan."

Ville Rautiainen, SDP:n Keski-Suomen piirin pj.

"Lassi on rohkea vaikuttaja, joka nostaa esille havaitsemiaan yhteiskunnallisia epäkohtia.

Tämän lisäksi Lassi on osoittanut aktiivisuutta ja johtajuutta JSDN:n puheenjohtajana ja yhdessä he ovat palauttaneet demarit ylioppilaskuntamme (JYY) hallitukseen. Lisäksi he tekivät Keski-Suomessa näkyvän nuorten aluevaalikampanjan.

Uskon, että näille kyvyille sekä Lassin aloitteellisuudelle on laajalti käyttöä demarinuorissa."

Wille Jäntti, Demarinuorten 2. vpj 2018-2020

"Lassi on ahkera tekijä, joka sitoutuu siihen mitä tekee.

Demarinuorten vuosijuhlilla minulla olit ilo tutustua Lassiin. Runsaassa kuukaudessa olen jo nähnyt kuinka ahkera hän on hoitamaan tehtävät ja vastuut, jotka hänellä on.

Demarinuoret saavat Lassista ahkeran ja luotettavan varapuheenjohtajan, joka sitoutuu tehtäväänsä, ja siksi kannatan häntä Demarinuorten varapuheenjohtajaksi."

Siiri Muhonen, JYY:n hallituksen jäsen

"Lassilla on näkemystä liiton tulevaisuudesta, ja hän konkreettisesti tekee työtä sen eteen.

Olen saanut tuntea Lassin useamman vuoden ajan, joiden aikana hän on osoittanut poliittisen ja järjestöllisen osaamisensa moneen otteeseen.

Lassi on ehdoton apu vaaliteltoilla, ja lisäksi Lassi osaa ottaa muut toimijat huomioon ja on ystävällinen.

Lisäksi Lassilla pysyy kynä ja kamera kädessä sekä hänellä on upea silmä someviestinnälle."

Hilma Vepsäläinen, Kaupungin- ja aluevaltuutettu

"Lassi on ihmisenä toimelias ja hän onkin esimerkillisesti toiminut JSDN:n puheenjohtajan tehtävässä.

Lassin omaavalle osaamiselle, aktiivisuudelle sekä innovatiivisuudelle on varmasti käyttöä demarinuorissa ja siksi voin vilpittömästi suositella Lassia varapuheenjohtajan tehtävään."

Jonne Nurmi, Demarinuorten liittohallituksen jäsen 2018-2020

"Politiikka vaatii nopeaa reagointia, ja se taito Lassilla on pikajuoksijana hallussa.

Lassi on ottanut aktiivisen roolin Jyväskylän Demarinuorten ja Opiskelijoiden puheenjohtajana, ja saanut tästä myös tunnustusta. 

Suosittelen lämpimästi Lassia Demarinuorten varapuheenjohtajaksi."