Tiedote: kohti eduskuntavaaleja 2023!

31.08.2022

Tiedote 31.8.2022

Jyväskylän Työväenyhdistys on 31. elokuuta pitämässään yleisessä kokouksessa päättänyt esittää SDP:n Keski-Suomen piirille Pihtiputaalta lähtöisin olevaa nykyisin Jyväskylässä asuvaa ja vaikuttavaa Lassi Hakosta, 19, ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleihin.

SDP:n Keski-Suomen piiri vahvistaa ja asettaa lopulliset ehdokkaat eduskuntavaaleihin myöhempänä ajankohtana syksyllä.

"Olen kiitollinen omalta tyäväenyhdistykseltäni saamastani tuesta ja luottamuksesta eduskuntavaaliehdokkuuden suhteen. Olen samalla helpottunut ja innoissani, ehkä myös vähän jännittynyt, onhan eduskuntavaaliehdokkuus iso ja merkittävä asia, vaikkakin olen sitä pidemmän aikaa jo uskaltanut ajatella", Lassi Hakonen kommentoi.

"Lisäksi haluan myös todeta, että minusta on hienoa, että meillä on todennäköisesti ensi keväänä tilanne, jossa Keski-Suomen nuorin kansanedustajaehdokas on jälleen sosialidemokraatti. Mielestäni se kertoo meistä jotain. Ja se viesti meistä on tärkeä", Hakonen Jatkaa.

Hakonen korostaa sen tärkeyttä, että yhteiskuntaa ja tulevaisuutta rakennetaan sellaiseksi, että se mahdollistaa jokaiselle suomalaiselle samanlaiset inhimilliset sekä oikeudenmukaiset lähtökohdat elämään sekä tarjoaa jokaiselle edellytykset hyvään ja turvalliseen arkeen. "Useiden sukupolvien aikana rakennettu hyvinvointivaltio on tarjonnut useille sukupolville inhimilliset sekä oikeudenmukaiset lähtökohdat elämään sekä jokaiselle edellytykset hyvään ja turvalliseen arkeen. Huoli hyvinvointivaltion tulevaisuudesta, siitä mitä jätämme tuleville sukupolville, on kuitenkin suuri", Hakonen toteaa. "Kenenkään ei pitäisi joutua miettimään, että pääseekö hyvän ja turvallisen arjen kannalta keskeisten palveluiden piiriin, kuten ei myöskään sitä, että riittääkö raha ruokaan vai lääkkeisiin. Siksi meillä on puolustettavana nykyisen kaltainen hyvinvointivaltio, jonka eteen useat sukupolvet ovat tehneet työtä, vaikka sekin vaatii kehittämistä", Hakonen lisää.

Tänä päivänä monilla sektoreilla maksetaan suurta hintaa siitä, ettei aikaisemmin ole kyetty tekemään tulevaisuuteen tähtääviä päätöksiä tai uudistuksia. Viimeisten kolmen vuoden aikana kuitenkin suunta on muuttunut hiljalleen jälleen oikeaksi kriiseistä huolimatta. Työtä kuitenkin vielä riittää muun muassa koulutuksen, sosiaaliturvan uudistamisen, ilmastonmuutoksen sekä luontokadon torjumisen ja talouden tasapainottamisen parissa.

Lisäksi Hakonen korostaa koulutuksen ja sivistyksen, tieteen ja tutkimuksen sekä uskottavien ilmastotoimien merkitystä tulevaisuuden kannalta.

Hakosen mielestä päätöksenteossa ei saa kuulua vain äänekkäimpien ääni, vaan päätöksen teossa tulee kuulua ja näkyä myös hiljaisempien ääni eli niiden, jotka ei äänestä tai ei voi äänestää tai jotka ovat muuten heikommassa asemassa yhteiskunnassa. "Olemme nähneet, kuinka niiltä, jotka ovat hiljaa on helppo ottaa ja antaa niille, jotka pitävä ääntä. Olemme nähneet, kuinka lupauksia rikkoen, on helpompi ottaa niiltä, jotka eivät äänestä ja antaa niille, jotka varmana äänestävät", Hakonen jatkaa.

Lisätietoja:

Lassi Hakonen

lassi@lassielias.fi