Upeaa, iloista ja turvallista Helsinki Pride-viikkoa!

29.06.2022

Pride-viikon aikana juhlitaan yhdenvertaisuutta ja rakkautta sekä jo saavutettuja oikeuksia ja parannuksia vähemmistöjen asemaan, mutta samalla myös nostetaan esille vähemmistöjen yhä kokemia yhteiskunnallisia epäkohtia.

Viime viikkoiset tapahtumat Oslossa ovat muistutus hirveimmällä tavalla siitä, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja asemaa on yhä puolustettava ja edistettävä, joka puolella maailmaa. Lisäksi vähemmistöjen tilanne ja aseman heikentyminen esimerkiksi Puolassa ja Unkarissa osoittaa sen, ettei saavutettuja oikeuksia ei voi pitää ikinä itsestään selvyytenä vaan, että niitä tulee puolustaa sekä, että niiden eteen tulee tehdä töitä yhä päivittäin.

Kauempana sekä lähempänä Euroopassa on voimistunut tahot, jotka haluaa viedä tai rajoittaa ihmisryhmien oikeuksia oli kyse sitten abortti oikeudesta tai vähemmistöjen asemasta, eikä tältä tule sulkea silmiä. Siksi Pridea tarvitaan yhä.

"Pride vietetään sitä varten, että vielä jonain päivänä yhteiskunta on avoin ja turvallinen jokaiselle. Pride vietetään sitä varten, että vielä jonain päivänä syrjivät rakenteet yhteiskunnan kaikilla tasoilla on murrettu sekä, että vielä jonain päivänä jokaisella on aidosti samat mahdollisuudet, oikeudet sekä yhdenvertainen asema yhteiskunnassa", Lassi Hakonen muistuttaa. 

Vähemmistöjen perus-ja ihmisoikeudet eivät ole mielipidekysymys. Perus- ja ihmisoikeudet kuuluvat jokaiselle eikä niistä voi neuvotella!

Työ vähemmistöjen aseman, ihmis- ja perusoikeuksien sekä tasa-arvon eteen jatkuu vuoden ympäri. Jokaisena kuukautena ja jokaisena päivänä!

Upeaa, iloista sekä turvallista Helsinki Pride-viikkoa jokaiselle!

~

Jyväskylä Pridea vietetään 5.-11. syyskuuta. Nähdään silloin Jyväskylässä!